Изглежда Samsung не са единствената компания, която изявява желание да пусне на пазара сгъваем смартфон. Най-новия патент от LG, подаден в родната им Южна Корея показва, че те също може да се включат в играта.

Разбира се, подаването на патент в никакъв случай не означава, че такъв смартфон изобщо някога ще се появи, но същото не е изключено. Интересна е обаче концепцията.

lg-foldable-patent-1

От чертежите се вижда какво имат на ум от LG — тяхната идея е малко по-различна от досега срещаните. В смартфон режим телефонът има свободна част от панела, където могат да се намират всички физически бутони, камера, скенер за пръстови отпечатъци и volume контроли. Останалото е просто един голям дисплей, който след отваряне става двойно по-голям.

lg-foldable-patent-2

От следващата графика пък се вижда как LG искат да се използва страничната част от дисплея (когато той е затворен) — там може да се появяват софтуерни бутони за контрол на мултимедията, като по този начин не заемат място над картината, ако гледате видео например.

Отново наблягаме на факта, че не всички патенти от която и да е компания виждат бял свят. Слуховете обаче, цитирани от Android Authority, твърдят, че LG също като Samsung имат желание да представят подобен смартфон и то в съвсем близко бъдеще. Остава да почакаме, за да разберем повече.