Всички очакват с нетърпение да видят какво LG ни е приготвила с новия си флагман G4. Предстои той да дебютира съвсем скоро, но това изглежда не е най-интересното, идващо от корейската компания. Това разбрахме от Чо Джун-хо, главен изпълнителен директор LG Electronics Mobile, на специална пресконференция.

Виж още: Появиха се първите калъфчета за LG G4

Според него, през втората половина от 2015 г., LG смята да представи смартфон от съвсем нова линия и по-конкретно  фаблет. Навлизането на компанията във сектора с големи телефони не е нещо ново, след като G Pro просъществува за малко. Но тук говорим за нещо съвсем различно. По думите на Джун-хо, новото устройство ще бъде дори по-висок клас от G4, а това звучи страхотно.

В Корея пък има новини за документ, изискващ да се запази името на марка „G Note“ от LG в рамките на собствената им държава. Това донякъде може да бъде свързано с новините, идващи директно от LG чрез директора от мобилното подразделени, но не е сигурно. Ако всички тези слухове се окажат верни, е време да се насладим на нещо съвсем различно от южнокорейците.

Спекулациите допълнително се затвърдяват, след като в базата данни FCC съвсем наскоро е бил забелязан дизайн за смартфон от компанията, който изключително много напомня на фаблет. Става въпрос за устройство с 5.8-инчов дисплей и стилус, а това прави новините от Джун-хо, свързани с новото устройство, все по-интересни. Кодовото име за модела LS770. Това е, нищо повече, ще трябва да чакаме. Възможността да видим нещо съвсем ново от LG определено е примамлива.