Lenovo представи TAB3 10 Business – Android таблет, предназначен за бизнес употреба. TAB3 10 Business е създаден като умен работен помощник, по-добрият избор за служителите, комбиниращ силата и гъвкавостта на Android 6.0, с оптимизациите и услугите, които са най-важни за един професионалист. Предлагащ пълно обслужване за Android For Work, таблетът също се отличава с набора си от опции за сигурност и криптиране на данни, за да помогне на потребителите да запазят устройството си и цялата си информация защитени.  

Напълно управляем и подсигурен, TAB3 10 Business използва криптиран софтуер, осигуряващ защита и възможности за дистанционен контрол. TAB3 10 Business притежава специална защита, която предпазва бизнес мрежите, и геотехнология, която позволява на фирмите да проследяват устройствата и дори да създават специални зони. Системите за управление на мобилното устройство могат да се похвалят с възможността за дистанционно управление, дискретно инсталиране на приложения, както и хардуерни и софтуерни функции за заключване.

Създадохме този таблет като гъвкаво работно място, с възможност за интеграция с правилните хардуер и функции. Четириядреният 1.3GHz процесор предоставя на потребителите бърз и мощен мултитаскинг и възможност за работа в различни прозорци по едно и също време. Същевременно, служителите могат да останат мобилни през целия ден с до 12 часа живот на батерията, заедно с пълен набор от функции „в движение“ като USB on-the-go за лесно свързване с външна памет, Y и Т конектори, RJ45 кабели или картови четци. Възможностите за свързване, включително NFC, dual-band Wi-Fi AC full GPS и опция за 4G, допълват пакета от функции.

И тъй като примерите за употреба в работната среда са разнообразни, използвахме графики и звук, които се отличават като 10″ full-HD IPS дисплей с Gorilla Glass 3 и двойни високоговорители, подсилени от Dolby Atmos за едно истинско кино преживяване. Камерите на таблета –  8MP задна камера с автофокус и 5MP предна с фиксиран фокус, ви предоставят качествени снимки с голяма яснота и висока резолюция.