Днес на Mobile World Congress, Lenovo представи две нови устройства с Windows 10: хибридните лаптопи YOGA 710 и 5101 и 2-в-1 разглобяемия таблет ideapad MIIX 310. Потребителите вече използват множество устройства – пишат съобщения на смартфона си, работят на лаптоп, а четат на таблет. Поради тази причина Lenovo създадe всяко от новите си устройства с възможност за няколко различни режима на ползване, така че потребителите да правят повече с удобството от писане на клавиатура, мощта на последно поколение Intel процесори и надеждността на дългия живот на батерията, за да могат спокойно да оставят захранващите кабели вкъщи.

Невероятно компактният YOGA 710 изпълнява всички задачи в движение

Lenovo създаде новия 11-инчов лаптоп YOGA 710 за пътешествениците и всички онези, които винаги работят в движение. 14-инчовият модел е захранван от 6-то поколение Intel Core™ i7 процесори, а по-малкият вариант е с до Core m5 процесор, като и двата идват с Windows 10 и са едни от най-мощните преносими хибридни лаптопи на пазара. Потребителите преминават неусетно между видео конференции, изпращане на имейли и редактиране на снимки в движение. А теглото на лаптопа от само 1.07 кг, компактният му размер и възможността му да се използва като таблет го правят идеален за хората, на които никога не им достига място за всички принадлежности в чантата. YOGA 710 може да се използва в четири различни режима – лесен е за писане в режим лаптоп, за презентиране в режим стойка, за гледане на видеа в режим “палатка” или за сърфиране в мрежата в режим таблет. По-големият му вариант, 14-инчовият модел, е перфектен за търсещите по-добра свързаност чрез иновативната панта с приемник, която осигурява невероятно стабилни Wi-Fi връзки. 14-инчовата YOGA 710 притежава и SSD диск с до 256GB за бърз достъп до филми, снимки и файлове, без да ви е нужен външен хард диск. Производителността е подобрена с опционални NVIDIA GeForce графики от следващо поколение.

Изящно тънки и леки, и двата модела предлагат до 8 часа живот на батерията – с 14% по-дълъг отпреди, така че потребителите могат да се насладят на филмов маратон и още няколко часа работа2 без презареждане. FHD (1920×1080) дисплеят придава острота на всичко – от филми и снимки до игри и видео чатове. Допълнителното Dolby Audio™ Premium оборудване дава нов заряд на забавлението с богат и мощен звук, който превръща обикновения звук във виртуално съраунд аудио с качеството на преживяване, сходно на системите за домашно кино.

YOGA 5101 предлага свободата да си далеч от контакта и захранващия кабел  

Благодарение на нов стилен дизайн, по-ниско тегло и повече от 50% удължен живот на батерията, новата YOGA 5101 предоставя до 8.5 часа2 работа на батерия и позволява на потребителите да кажат сбогом на досадното седене в близост до контакта. Подобна на YOGA 710, новата YOGA 5101 предлага плавно преминаване между режим лаптоп, стойка, “палатка” и таблет. По-лека от преди с едва 1.75 кг тегло (14-инчовия вариант) и 2.08 кг (15-инчовия), захранвана от 6-то поколение Intel Core i7 процесори и опционален AMD Radeon R7 M460 2GB GFX, YOGA 5101 има сериозни качества за работна производителност и мултитаскинг.

Работи и се забавлявай в движение с достъпния ideapad MIIX 310

С тегло от едва 580 гр, гъвкавият 2-в-1 разглобяем таблет ideapad MIIX 310 поддържа опционална 4G LTE връзка, перфектна за информационните маниаци, които държат на свободата да сърфират отвсякъде и по всяко време. Този 10-инчов таблет е едно от най-достъпните устройства, комбиниращи таблет и настолен компютър в едно и, за разлика от конкурентите си, той идва с оригинална присъединяема клавиатура в комплекта. Предлагайки по-дълъг живот на батерията отпреди, ideapad MIIX 310 може да се похвали с до 10 часа2 живот на батерията и FHD дисплей по избор, като преръща филмовите маратони в едно всепоглъщащо преживяване. С до 64GB eMMC сторидж и 4GB DDR3L памет, потребителите ще могат да се насладят на двойно повече памет от преди, както и на по-бързо сърфиране в мрежата и по-плавен мултитаскинг. С Cortana и Lenovo REACHit на ideapad MIIX 310 пък ще срещнете удобството от лесното и интуитивно търсене на документи, снимки, музика, видеа и какво ли още не.