Lenovo представи нови модели ThinkPad от традиционно високопроизводителната серия лаптопи на компанията. Те са с нов дизайн, вдъхновен от потребителите и по-дълъг живот на батерията, като продължават да поддържат всички възможности за свързаност, нужни на крайния потребител. Новите попълнения са по-тънки и по-леки, с изчистен дизайн, като запазват доказаната от MIL-SPEC надеждност и устойчивост на серията ThinkPad.

„Като No1 производител на потребителски ноутбуци в света1 ние оставаме напълно отдадени на легендарната бизнес линия лаптопи ThinkPad, както и на онези, които ги използват”, заяви Дилип Батия, вицепрезидент маркетинг от Think Business Group към Lenovo. „Последните модели ThinkPad вдигат летвата при бизнес класа ноутбуци с нови дисплеи с висока резолюция, подобрен процесор и мощна графична карта. По този начин те предлагат изключителна производителност и сигурност, съчетани с по-изчистен дизайн.”

ThinkPad T440p и T540p: Луксозни бизнес клас ноутбуци

T440p и T540p предлагат изключителна комбинация от производителност и преносимост. Захранени с процесор до Intel Quad Core i7, T440p и T540p предлагат високо ниво на производителност и мобилност. Благодарение на технологията Extended Battery Pack работният процес остава непрекъснат дори високо натоварване, като батерията издържа до 13.7 часа при модела T440p и до 12.6 часа при T540p.
Мощната графична карта NVIDIA GeForce GT730M, съчетана с оперативна памет до 16 GB гарантира висока производителност, а SSD и твърдият диск с обем до 1 T напълно задоволяват нуждата от памет. Пълните възможности за свързаност включват 4G, mini-DisplayPort, VGA, 4 USB 3.0 порта и четец за SD карти, които гарантират съвместимост с всички налични на пазара аксесоари.

ThinkPad W540: Най-мощната и най-мобилната работна станция, произвеждана някога от Lenovo

W540 се отличава с най-добрия до момента ThinkPad дисплей и 15.5-инчов 3K IPS панел, като предоставя на потребителите възможност за избор на производител на софтуер. Системата разполага с грабваща окото резолюция 2880х1620 и широк зрителен ъгъл, който прави екранът идеален за бизнес потребителите. С дебелина едва 27 мм и тегло 2.47 кг, W540 е най-тънката и най-леката мобилна работна станция в своя клас.
Компютърът се предлага с последно поколение процесори до Intel Quad Core i7, до 32 GB оперативна памет и цифрова клавиатура с ThinkPad Precision подсветка за бърза обработка на сложни и детайлни електронни таблици и голям обем от данни. W540 се отличава с невероятна мобилна графична мощност благодарение на видео картата NVIDIA Quadro, снабдена с технологията Optimus, която улеснява възпроизвеждането на 2D и 3D съдържание. Компютрите се предлагат с предостатъчно дисково пространство до 2 TB, а опцията RAID гарантира пълно архивиране и защита на данните.
Потребителите могат да се възползват от високоскоростен трансфер на данни с вградения порт Thunderbolt и да калибрират дисплея с интегриран X-Rite цветови калибратор. Моделът предлага пълен набор от портове и възможности за свързаност, включително и 4G.

Серията ThinkPad L: Ноутбуци за стартиращите бизнес – ThinkPad на най-добрата цена

L440 и L540 представляват масов тип бизнес ноутбук с висока производителност на изключително конкурентна цена. Новият модерен дизайн ще допадне на претенциозните купувачи, които търсят най-новите технологии, съчетани с устойчивостта на ThinkPad. С процесор Intel Core до четвърто поколение, устройствата от L серията се предлагат с vPro технология и са оптимизирани за лесна интеграция във вече съществуващи IT инфраструктури.
Моделите ThinkPad L440 и L540 разполагат с WiFi, Ethernet и 4G/LTE, за да осигурят постоянна свързаност. Компютрите се предлагат с двоен HD микрофон за изолиране на околния шум, HD камера и HD+ при L440 и Full HD при L540. И двата модела имат сертификат от Microsoft Lync за високо качество на видео разговорите и на конферентни връзки. Серията L е „най-зеленият” ThinkPad продукт на Lenovo.

Серията ThinkPad E: Оптимизирана за малкия бизнес

Новите достъпни ноутбуци ThinkPad E440 и E540 предоставят пълно Windows 8 преживяване и се предлагат на една от най-добрите цени на пазара. Устройствата са тънки и леки, имат стилен дизайн и подобрена производителност благодарение на процесор Intel Core до четвърто поколение. С пълната си функционалност те предлагат перфектната комбинация от цена, производителност и стил, от която се нуждае малкият бизнес. Конфигурациите се предлагат с процесор до Quad Core Intel, възможност за дискретна NVIDIA видео карта, до 1 TB харддиск, до 16 GB оперативна памет и оптично дисково устройство. E440 и E540 работят светкавично бързо и разполагат с много пространство за съхранение на документи, музика и филми. Windows 8 преживяването е подобрено от 14-инчов HD+ или 15.6-инчов Full HD матов сензорен екран и по-голям трак пад с жестово разпознаване. VoIP услугите за малкия бизнес са значително подобрени с нови мултифункционални микрофони с потискане на шума, които могат да превключват между конферентен режим и режим за „един глас”. Dolby® Advanced Audio™ подобрява мултимедийното съдържание и предлага най-доброто изживяване в моментите за отдих. Серията ThinkPad E се допълва от уникалната OneLink технология, която позволява връзка с ThinkPad OneLink Dock само с един кабел. Освен че зарежда системата, OneLink Dock предоставя видео връзка без драйвъри, USB 3.0, Gigabit Ethernet и аудио през един единствен кабел.

Още по-пълно изживяване за сетивата с новия OneLink монитор

Lenovo обяви монитора ThinkVision LT2223d OneLink с уникалната за пазара OneLink технология. Разработен специално за работа през един единствен кабел, 21.5-инчовият монитор не само че разполага с Full HD екран, вградена уеб-камера, двойни шимозаглушаващи микрофони и мощни високоговорители, но служи и като докинг станция. Той разполага с OneLink докинг функция, като например Gigabit Ethernet, 4 USB 3.0 порта и Battery Charge 1.2 чрез USB, като всичко това се осъществява посредством един кабел, свързан към компютър с OneLink. За свързване към устройства без технологията OneLink, LT2223d разполага с VGA и HDMI 1.4 портове.

Освен че разполага с напълно ергономична и подвижна стойка, която позволява повдигане, накланяне и въртене по всички оси, ThinkVision LT2223d е и еко съобразен. Произведен от 85% рециклирана пластмаса, дисплеят е с гарантиран минимален въглероден отпечатък и благодарение на технологията Energy Star 6.0 и сертификатите TCO и EPEAT Gold.

Като допълнение към монитора ThinkVision LT2223d OneLink Lenovo предлага широко портфолио от аксесоари за изграждане на цялостни решения. Повече информация за аксесоарите на Lenovo можете да намерите на http://www.lenovoquickpick.com.

Lenovo Services предлага интегрирани решения

С богатия набор от услуги, които предлага Lenovo добавя съществена стойност към бизнеса на своите клиенти. Lenovo Services включват иновативни интегрирани решения за максимална продуктивност с фокус върху клиента, качеството и бързото обслужване. Lenovo успява да скъси разстоянието между бизнеса и клиентите благодарение на възможностите за удължаване на гаранцията, както и за закупуване на допълнителни сервизни услуги като: защита от случайни повреди, Keep your drive, приоритетна техническа поддръжка и внедряване.

Цени и наличности2

ThinkPad T540p ще се предлага от ноември, на цена от 1999 лв. с ДДС
ThinkPad T440p ще се предлага от ноември, на цена от 2049 лв. с ДДС
ThinkPad W540p ще се предлага от декември, на цена от 3999 лв. с ДДС
ThinkPad L440 ще се предлага от октомври, на цена от 1549 лв. с ДДС
ThinkPad L540 ще се предлага от октомври, на цена от 1399 лв. с ДДС
ThinkPad E540 ще се предлага от октомври, на цена от 2099 лв. С ДДС