След като през октомври серията бе подложена на редица изпитания на живо пред журналисти, месецът на ThinkPad продължава и през ноември.

От 5 до 11 ноември в Paradise Mall в София ще бъде обособена презентационна и crash тест зона на Lenovo с демонстрации на живо пред посетителите на мола. Всеки ден от 11:00 до 21:00 часа, желаещите да закупят ThinkPad могат да получат подробна информация за серията и нейните доказани предимства. А точно в 19:00 часа ще се провеждат и stress тестовете на ThinkPad от серията T и X:

  • Вибрации
  • Удари
  • Изпускане
  • Кулинария
  • Пясък
  • Замразяване
  • Заливане

Освен да бъдат свидетели на уникалните crash-тестове на живо, всички посетители ще имат възможността да се запознаят със спецификациите и функциите на ThinkPad. Потребителите, желаещи да закупят изпитано надеждна машина, ще получат и специална отстъпка от Lenovo Exclusive Store.

За ThinkPad

От старта през 1992 г. философията зад ThinkPad е да се създават най-добрите и иновативни продукти, които не само отговарят на нуждите на бизнес потребителите, но и ги правят по-ефективни. Този неизменен фокус е превърнал ThinkPad в олицетворение за качество и надеждност. Всички ThinkPad са с доказана издръжливост, ефективен дизайн и ненадминати работни характеристики. До момента са продадени над 100 милиона ThinkPad лаптопи по целия свят.

Върхова издръжливост:

Лаптопите ThinkPad от сериите Т, X, W и P са проектирани да издържат на 10 военни стандарта на американската армия по спецификацията MIL-SPEC 810 G:

ВЛАЖНОСТ

91-98% влажност при 20°C до 60°C<

НИСКА ТЕМПЕРАТУРА

Замразяване при -20°C в продължение на повече от 72 часа

ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА

+30°C до +60°C при 7 x 24 часови цикли

ТЕСТ ЗА ПЯСЪК

Кварцов прах с размер на частиците 0,105 мм в 6-часови цикли

СИЛНИ ВИБРАЦИИ

Преминава множество тестове при включване и изключване

МЕХАНИЧНИ УДАРИ

Високо ускорение и повтарящи се ударни импулси по 18 пъти

ВИСОКА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА

Тестове на системата в работно състояние на височина от 4570 метра

ТЕМПЕРАТУРНИ АМПЛИТУДИ

Резки промени на температурата от -20°C до +60°C.

Тестван на 3 цикъла с по 2-часова продължителност

СЛЪНЧЕВА РАДИАЦИЯ

Ултра-виолетова радиация при 3 x 24 часови цикли

ПЛЕСЕН

28 дни с често срещани източници на плесен

Покриването на стандарта е само началото на издръжливостта и устойчивостта на ThinkPad. Известно е, че Spill-resistant клавиатурата на ThinkPad издържа на заливане с над 500 милилитра вода. За да гарантират върхова надеждност и качество, инженерите на Thinkpad симулират още над 240 часа непрекъсната работа, както и повече от 30 000 пъти отварянето и затварянето на пантите. ThinkPad се подлага допълнително и на тестове за прах, множество удари, изпускане на тежести, натиск върху дисплея, и статично електричество на портовете до 9000 V.