Lenovo представи днес IdeaCentre Horizon Table PC, първият персонален компютър на компанията, който позволява на няколко потребителя едновременно да се забавляват. Устройството, предназначено за ползване в дома, предлага мултитъч технология и възможност за работа в редица различни режими. С IdeaCentre Horizon Table PC, личното изживяване при работа с компютър се превръща в споделено.

Като Table PC, Horizon може да се постави в хоризонтална позиция върху всяка повърхност, за да се ползва от двама и повече потребителя едновременно. Устройството поддържа употребата на  интерактивни гейминг аксесоари в съчетание с тъчскрийн активности. Horizon се възползва от тъч функционалностите на Windows 8 и предлага персонализирани игри от Electronic Arts и Ubisoft във варианти, каквито потребителите не са виждали досега. Освен това, Horizon лесно се превръща в 27-инчов настолен компютър с висока производителност.

По време на международното изложение за потребителска електроника 2013 International Consumer Electronics Show тази седмица, Lenovo представи и огромен Table PC с 39-инчов екран с кодовото име „Gamma.“ Макар и в ранен етап на разработка, Gamma представя изключителните възможности за забавление на много потребители едновременно, които може да предложи големият екран. Устройството е показателно за предстоящите разработки на Lenovo в Table PC сегмента.

 „Свидетели сме как технологиите работят на четири различни типа екрани и знаем, че потребителите могат да прехвърлят дадена задача от настолния си компютър към своя лаптоп или да довършат започнатото на таблета си на своя смартфон. Въпреки че, хората разполагат с все по-големи компютърни възможности от преди, има място за технологиите като Horizon, които сближават хората. Horizon превръща работата с компютър от лично в споделено изживяване и емоция за няколко души”, каза Питър Хортензиус, президент Product Group на Lenovo. „Сега много потребители могат да се наслаждават на снимки, музика или видео на един и същи екран, както и да играят игри със специалните ни аксесоари, които смесват физическото и дигиталното взаимодействие. Horizon доказва решителността ни да предлагаме иновативни продукти, които определят същността на PC Плюс ерата.”

Table PC за дома

С Horizon, потребителите могат максимално да се насладят на възможностите на Windows 8. Мултиплеър игрите оживяват с огромния му екран, динамичните графики и 10-точковата тъч технология. Устройството идва със специален комплект аксесоари като електронно зарче, четири джойстика и интерактивни пистолети (strikers) и предлага напълно ново дигитално гейминг изживяване. С Horizon, физическите аксесоари за  игра са съчетани с действия на екрана. За участниците, играта е полу-физическа, полу-дигитална – активност, която Lenovo нарича „фигитална“.

Horizon Table PC идва с Lenovo App Shop, специален магазин за приложения, поддържан от Intel AppUp. Магазинът съдържа над 5 000 приложения за забавление на няколко потребителя едновременно. Horizon ви дава и достъп до пакет от инсталирани образователни и гейминг приложения, разработени от водещи доставчици като Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV. Моделът разполага със стотици популярни игри и приложения от BlueStacks, с които потребители от всякаква възраст могат:

  • Да станат експерти в управлението на недвижими имоти в модерна версия на класическата игра МОНОПОЛ;
  • Да маневрират със специалния Lenovo джойстик в игрите FishingJoy и Raiding Company;
  • Да откриват, свалят и да ползват най-популярните приложения за телефони и таблети от  BlueStacks;
  • Да предизвикват приятелите и роднините си в надпреварата Draw Race 2 HD;
  • Да попаднат под светлините на прожекторите, като победят в играта King of the Opera;
  • Да композират музика и да създават песни като истински носители на „Грами” чрез Stagelight;
  • Да гледат над 120 ТВ канала през FilmOn TV;
  • Да рисуват и оцветяват с приложението Paint, Color Corner и да играят игрите в Lenovo Best Guess;

Horizon разполага с интелигентна подвижна система, чрез която потребителите лесно могат да го поставят в хоризонтална позиция. В това положение, устройството автоматично активира потребителския мултитъч интерфейс за работа на няколко потребителя Lenovo Aura. Този лесен интерфейс позволява на семействата да играят игри, да се образоват или заедно да се наслаждават на мултимедийно съдържание. Aura е и чудесен начин да стартирате предварително инсталирани игри и образователни приложения или да сваляте нови приложения от онлайн магазина.

Нещо повече, Horizon е идеалният all-in-one настолен компютър за работа и забавление на цялото семейство. Внушителният му екран с подсветка е видим от всеки ъгъл. Технологията от NVIDIA GeForce гарантира великолепно качество на картината, високо качество на видеото, ярки  графики и звук от Dolby Home Theatre® v4, който разтуптява сърцето. Тази висока производителност е възможна, благодарение на Intel® Core™ i7 процесорите на устройството.

Допълнително, Horizon предлага и компактна Horizon Multimode маса. Тази подвижна маса позволява на потребителите да променят ъгъла и височината, от която ползват Horizon, да го поставят в хоризонтална или изправена позиция или да го завъртят под 90⁰ ъгъл. Новото устройство идва с пълен набор услуги от Lenovo, включително гаранция за сервизно обслужване в дома или на работното място на потребителите и до тригодишна гаранция. Експертите от отдел „Поддръжка” на Lenovo са на разположение за въпроси по телефон, както и за диагностика от разстояние за максимален комфорт на потребителите.