На конференцията Tech World 2016 в Сан Франциско снощи, Lenovo представиха своите нови смартфони под марката Motorola. Но това не е всичко интересно, което видяхме от събитието – компанията представи първите в света работещи прототипи на сгъваеми дисплеи. Всъщност тези дисплеи бяха част от цели смартфони и таблети.

Джаджите бяха представени от актрисата Меган МакКарти, която постави един от сгъваемите смартфони като гривна около китката си, след което показа и сгъваем таблет. Всичко това стана на живо пред присъстващите на конференцията.

По-подробно – смартфоните имат вид на голяма гривна, която се увива около китката на потребителя. Цялото им тяло е гъвкаво, за да може да прилепне към всяка индивидуална форма и големина на ръката. Таблетът пък, противно на очакванията, се сгъва с дисплея навън: от стандартен 10-инчов таблет, той става малко по-голям фаблет с два дисплея – един отзад и един отпред.

Lenovo побързаха да уточнят, че тези устройства са само прототипи и няма да излязат на пазара, поне за момента. Въпреки това, посетителите имаха възможност да ги разгледат отблизо (без да ги пробват). Гледайте представянето на сгъваемите джаджи във видеото от лайвстрийма на конференцията. Ще ги видите след 11-та минута.