Lenovo и EMC Corporation обявиха партньорство, което засилва позициите на Lenovo на пазара на сървърни решения и значително разширява дейността на EMC в Китай и на други развиващи се пазари. Очакванията към новото партньорство включват допълнителни иновации в областта сървърните и сторидж решения. За това ще допринесат обединяването на технологичните таланти и ресурси на двете компании, както и по-големите обеми и оперативна ефективност в процесите по
доставки, производство и дистрибуция. Стратегическото партньорство залага на пресечните точки на двете компании. Компаниите се споразумяха да създадат общо дружество, фокусирано върху решения за съхранение на данни, предназначени за нуждите на малкия и среден бизнес. При финализиране на сделката, Lenovo ще притежава мажоритарен дял.

„Партньорството със световния лидер EMC е  поредната сериозна стъпка в намеренията ни да развиваме силата си в сферата на персоналните компютри и да се превърнем в лидер в новата PC-плюс ера. Партньорството ще ни помогне да реализираме нашата PC-плюс стратегия, като подсили технологичните ни възможности и създаде една добра основа в областта на сървърните и сторидж решения. Това е едно добро допълнение към нашите силни позиции в областта на високите технологии. EMC е идеалният партньор, който в дългосрочен план ще ни помогне да разгърнем нашите PC-плюс възможности.”

каза  Янг Янчинг, председател и главен изпълнителен директор на Lenovo.

 

Джо Тучи, председател и изпълнителен директор на EMC, каза:

„Партньорството с Lenovo е огромна възможност за EMC да засили присъствието си в Китай – динамичен и много важен пазар, и постепенно да разширим дейността си в други части на света. Lenovo ясно демонстрира възможносите си да приложи ресурси и експертиза не само за да навлизa, но и за да се превръща в лидер на ключови сегменти от пазара. Вълнуваме се от това партньорство, тъй като ще обединим енергията си, за да предлагаме водещи системи за съхранение на данни и сървърни решения на по-широк кръг потребители.”

Партньорството няма да се отрази на финансовите резултати за настоящата финансова година на двете компании.

Сподели
Предишна страницаМ-Тел издава половин милион електронни фактури на месец
Следваща страницаПродават БТК през есента
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg

1 коментар

Comments are closed.