Мениджърите за пароли стават все по-популярни в последно време. Може би най-популярните са 1Password и LastPass, като вторият вече има голямо предимство на пазара. От днес вече синхронизацията на пароли между колкото искате на брой устройства е безплатна. До скоро безплатно можехте да синхронизирате автоматично само на едно устройство и за повече трябваше да плащате.

В специален блог пост късно вчера, LastPass обявиха, че синхронизацията между няколко устройства вече става част от безплатните услуги на компанията. Това разбира се е добре дошло, тъй като в днешно време все повече хора използват повече джаджи — компютър, лаптоп, таблет, смартфон и т.н. Възможността да не се занимавате с въвеждане на парола за който и да е ваш акаунт на всяко по отделно е нещо невероятно.

LastPass разчита на криптиране и съхраняване на информацията ви в облак, като за да въвежда всичките ви пароли автоматично, то иска от вас да помните само една master парола. Това, което можете да направите с приложението, е да генерирате различна и сложна парола за всяка една услуга, която ползвате. Освен това в облака можете да съхранявате бележки и информация свързана с кредитни и дебитни карти, паспорти, осигуровки и какво ли още не.

Със зачестилите хакерски атаки в днешно време, всеки от нас трябва не само да помни безброй пароли, но и да измисля сложни такива, които трудно да могат да бъдат отгатнати от недоброжелатели. LastPass имат за цел да ви помогнат да направите своето онлайн присъствие възможно най-сигурно.

lastpass-password-manager-pricing