Lady-Gaga-in-Space

С какво ли не ни изумява през годините Lady Gaga. Тъкмо когато си помислиш, че няма накъде повече и световноизвестната певица те изненадва отново. През 2015 г. Lady Gaga ще пее сред звездите в космоса на кораб на Virgin Galactic.

Според слуховете, нейното неземно изпълнение ще съвпадне с hi-tech фестивала Zero G Colony в Ню Мексико. Певицата ще се превърне в първия известен музикант, който е пял в космоса. Разбира се, за това ще е нужда предварителна подготовка. „Заради атмосферата тя ще трябва да премине едномесечно вокално обучение“, съобщава източник на Us Weekly.

Стига всичко да мине по план, Gaga ще бъде първата певица, оглавявала не един музикален чарт, която ще изнесе концерт в земната орбита. Това обаче няма да бъде първата мелодия, която е изпълнена в това пространство. Миналата година астронавтът Крис Хадфилд записа песен на борда на International Space Station. Той също така направи първия интергалактически музикален клип в безгравитационна среда с кавър на песента „Space Oddity“ на Дейвид Боуи.

Няма да се изненадаме, ако изпълнението на Lady Gaga се превърне в all-star концерт, защото нека не забравяме, че Джъстин Бийбър също има билет за Virgin Galactic.