Kwilt

Връзката между мобилната фотография и социалните мрежи се осъществява благодарение на различните приложения, чрез които качвате и редактирате снимките, преди те да се появят в световната мрежа. До този момент организацията им бе доста трудна, защото повечето потребители трябваше да използват различни апликации, за да могат да достигнат до тях.

Kwit е ново приложение, засега само за iOS, което има за цел да разреши този досаден проблем. Целта му е да организира всичките снимки, от всички възможни социални мрежи, в един огромен колаж. Той е организиран по хронологичен ред, а ако снимките съдържат географска информация за заснетото място, тогава и тя ще бъде налична.

Създателите на приложението са включили интеграция с Facebook, Instagram, Google+, Dropbox и DLNA-свързани устройства. Концепцията е Kwit да се използва като услуга, а не като място за съхранение. Поради тази причина не е възможно качването на съдържание към сървърите на Kwit. Настройките на приложението позволяват на снимките да бъдат сортирани по име на файла, местоположение или ограничение до конкретен онлайн източник.

Kwit също така дава възможност на потребителите да избират и организират групи от снимки в албуми и колажи. За момента снимките могат да бъдат показвани към телевизор чрез Airplay, Chromecast и WebOS (модели на LG и Panasonic). Компанията има намерението да добави и поддръжка за видео и аудио файлове, както и версии за платформите PC, Mac и Android. До 1 януари 2015 г. приложението ще може да се сваля безплатно от iTunes. След тази дата неговата цена ще е 2.99 щатски долара.