С компании като BlackBerry, от които очакваме нов Android смартфон, и Nokia, които тепърва навлизат на Android пазара, определено е интересно когато стар играч се включи в тази голяма и толкова модерна надпревара. Тези, за които става въпрос в случая, са Kodak, които на 9 декември официално пускат на пазара в Европа своя първи смартфон – Kodak Ektra.

Както можете да се досетите, Kodak Ektra е камерафон, който определено има какво да покаже. Основната камера на джаджата е 21-мегапикселова и бързофокусна, с phase detection автофокус, оптична стабилизация, бленда f/2.0 и двойна LED светкавица. Предната камера също не звучи зле. При нея също имаме phase detection автофокус, а още и 13 мегапиксела, и бленда f/2.2. Освен това, приложението за камерата включва множество функционалности, една от които е Super 8 видео филтър за възможно най-ретро клипове.

Останалите характеристики на Ektra са както следва: процесор Helio X20 с тактова честота 2.3GHz, 3GB RAM, 32GB вградена памет с възможност за разширение чрез microSD карта, 3000 mAh капацитет на батерията, USB Type-C, бързо зареждане и Android 6.0 Marshmallow.

Kodak Ektra излиза на пазара за скромните 499 евро, а срещу още 69,99 евро можете да се сдобиете с този невероятен ретро-калъф, който виждате по-долу. Какво ще кажете?

kodak-ektra-2