KGI Securities отново се изказаха за бъдещото представяне на Apple. Анализаторът Минг-Чи Куо публикува нов доклад, с който казва, че според него компанията няма да се представи изключително добре през 2016 година – очакват се намалени продажби.

Според Куо, в най-лошия случай Apple ще направят 190 милиона iPhone продажби през тази година, а в най-добрия случай те ще са 205 милиона. Лошото развитие на нещата всъщност е по-малко от продажбите през 2014 година, когато те бяха 193 милиона. Тук говорим за спад в продажбите от 2015 към 2016 година от 18,1% и 11,6% съответно за двете възможни развития.

И двете предвиждания от страна на KGI – които имат запас от сбъднати предишни слухове и доклади – са за доста по-малко бройки, отколкото официални проучвания сочат, че можем да очакваме. Сочеше се за между 210 и 230 милиона iPhone апарата, които ще бъдат продадени през тази година.

Спада в продажби, според Куо, се дължи на две неща. Първо, iPhone SE няма да допринесе за кой-знае какви продажби (китаецът очаква между 12 и 18 милиона продадени бройки). И второ, iPhone 7 няма да предложи нещо изключително иновативно, което ще доведе до по-нисък интерес към него. Куо, както вече знаем, твърди че Apple коренно ще променят дизайна на iPhone през 2017 година, когато евентуално очакваме 5.8-инчов смартфон, стъклен дизайн и OLED дисплей.