Apple iPad mini 3 Picture 15

Анализаторът Минг Чи Куо от KGI пусна доклад, в който се ракриват детайли за плановете на Apple през есента. Според него доставките на iPhone ще спаднат през сегашното тримесечие, а причината за това ще е предстоящият нов модел 6s. Изглежда, заради наличието на Force Touch, в началото наличночността ще бъде ограничена.

Куо твърди още, че Apple ще пусне още един цвят на Apple Watch Sport, който да съвпада с новия iPhone. Това означава, че може да видим умния часовник в златисто или златисто-розово – смартфонът в момента се предлага в първия цвят, а вторият се очаква да бъде представен тази есен. Apple може да нарече тези модели Edition Sport. KGI смята, че до момента Apple е изпратила 3.9 милиона бройки от устройството.

В доклада има новини и за новия iPad mini, като се казва, че ще е доста по-малка версия на iPad Air 2, с допълнителни подобрения в дебелината и теглото му, както и в хардуерната част. KGI не споменава нищо за наследник на iPad Air 2 или спекулираният iPad Pro, но пък и не се казва категорично, че по тях не се работи.

KGI предвижда, че Apple тази седмица ще обяви 54.2 милиона продадени iPhone-а, 8.8 милиона iPad-a, 5.4 милиона Мас компютри и 3.9 милиона бройки Apple Watch като част от последното фискално тримесечие на 2015 г. Според доклада закупените iPad-и са с 30% по-малко в сравнение със същия период за изминалата година. Куо твърди, че Китай е основната причина за завишеният интерес към iPhone.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS