Все още милеете по Google Glass? Не се бойте, все още има надежда. Чикагска компания, оглавена от млад и надъхан гимназист иска да ви продаде джаджата си с току-що стартирана Kickstarter кампания. Kai е аксесоар, който можете да закрепите за очилата си и да ги превърнете в нещо като Google Glass, само че без камерата.

Компанията се нарича Glimpse Wearables и във видеото по-долу можете да видите каква е тяхната идея за изцяло гласово-контролиран асистент. Мечтата на създателя Дилан Роуз е да спрем да гледаме в телефоните си и да започнем да гледаме света.

kai-glimpse-wearables-kickstarter-2

Kai разчита на Houndify, гласов асистент, базиран на API от SoundHound. С него потенциално можете да правите каквото искате — да задавате напомняния, да настройвате аларми, да се обаждате, да пращате съобщения, да търсите в интернет и какво ли още не… За да работите с Kai трябва дамо да почукате по него, за да активирате асистента. Оттам нещата стават по познат начин. За да не слушат всички пък какво ви казва асистента, той е оборудван с т.нар. bone conduction speakers — говорители, които провеждат звука чрез вибрации.

Остава въпросът доколко Kai е нещо, което не би могло да бъде постигнато с Bluetooth слушалка, свързана към вашия смартфон, или поне това питат от Android Authority. Какво мислите?

Вижте повече за Kai във видеото от кампанията по-долу. До финала остават още 36 дни, като към момента на писане на статията са събрани почти 13 000 от нужните 55 650 долара. Можете да се включите и да получите джаджата срещу 130 долара.

« Kai — Kickstarter кампания »