JDI

JDI (Japan Displey Inc.) демонстрира нов 7-инчов дисплей с максимална яркост от 1000 нита и занижен разход на енергия.

Дисплеят има резолюция от 1200х1920 (WUXGA) и 323 ppi гъстота на пикселите. Новият панел използва технологията WhiteMagic на Sony, която добавя допълнителен бял пиксел към стандартните червен, зелен и син. В стандартен режим матрицата на JDI има максимална яркост от 500 нита и изразходва до 40% по-малко енергия от другите LCD панели при същата яркост.

За разлика от повечето конкуренти, чиято максимална яркост е 400-500 нита, дисплеят на JDI предлага специален режим, при който яркостта достига впечатляващите 1000 нита. Режимът е предназначен главно за работа на открито и има за цел да направи екрана лесно четим при пряка слънчева светлина. На практика 7-инчовите таблети, използващи този дисплей, ще имат подобрен живот на батерията, без да правят компромиси от страна на резолюция или яркост.

JDI е съвместно предприятие на Sony, Toshiba и Hitachi и напоследък присъства често в медиите. JDI е един от главните партньори на Apple в производството на дисплея на предстоящия iPhone 6. През април JDI обяви 10-инчов дисплей с рекордна гъстота на пикселите, предназначен за таблети, а месец по-рано видяхме и 5.5-инчов дисплей за смартфони с WQHD резолюция.