Apple japan display

Japan Display Inc обмисля изграждането на завод за доставка на екрани за смартфоните на Apple и преговаря с американска компания за инвестиция в проекта, пише Reuters, цитирайки източник, запознат със ситуацията. Японският производител на дисплеи цели да бъде основният достачик на популярните iPhone-и, чиито продажби направи Apple една от най-печелившите компании в света.

Виж още: Bloomberg: Производството на eлектрическата кола на Apple ще започне през 2020

Japan Display иска технологичният гигант да поеме голяма част от очакваната инвестиция, равняваща се на 1.7 млрд. щатски долара, която трябва да влезе в експлоатация следващата година, казва неназован източник, който иска да остане анонимен. Японската компания каза в изявление, че постоянно търси възможности за засилване на своята конкурентоспособност, включително и чрез построяването на нов завод.

Новата фабрика най-вероятно ще бъде разположена в Ишикава, Япония, сподя източникът. Тя ще разполага с по-голям капацитет от съществуващата в Мобара, югоизточно от Токио, която прави 50 000 бройки месечно за iPhone 6. Mиналата година изпълнотелният директор на Japan Display заяви, че компанията се нуждае от нов завод, защото се достига максимума в Момбара. Нито една от компаниите не е предоставила официален коментар по темата.