iwatch-concept1

iWatch – ще го видим ли, или няма да го видим тази година? Засега официален отговор на въпроса няма, но това не пречи на инвестиционния посредник UBS да прогнозира огромен пазарен успех за устройството.

Според анализаторите от компанията iWatch със сигурност ще се появи до края на годината и би трябвало да се продава на цена около 300 долара. Техните очаквания са той да се превърне в истински хит на пазара, точно както се случи с iPad. От UBS отиват и още по-далеч в смелите си прогнози, като твърдят, че през 2015 година Apple ще успее да пласира 21 милиона бройки от умния си часовник, а през следващата 2016-та продадените устройства ще достигнат 36 милиона.

Това би означавало, че iWatch ще бъде най-успешният продукт на Apple що се отнася до продажбите в първата си година – за същия период iPhone имаше 5,4 милиона, а iPad – 19,5 милиона. UBS оправдава това свое очакване с обяснението, че клиентската база за новото устройство е по-голяма, но от друга страна се застрахова със забележката, че тъй като iWatch ще трябва да се носи, това е възможно да не се хареса на всички потребители.

Причината инвестиционният посредник да смята, че премиерата на часовника ще е преди края на 2014-та, е представеният на WWDC миналата седмица HealthKit, придобиването на LuxVue Technology, както и позитивните коментари по темата на вицепрезидента на Apple Еди Кю по време на конференцията Re/code преди няколко дни. Това разкрива анализаторът от UBS Стивън Мулинович.

Засега последната информация за плановете на Apple, отново неофициална, посочва октомври като месеца, в който калифорнийската компания ще организира събитие, на което ще представи „първото си носимо устройство“. Въпреки очакванията на всички, че става дума точно за iWatch, до този момент дори най-запознатите не могат да потвърдят, че премиерата ще е на дългоочаквания аксесоар, който се носи на китката.

Сподели
Предишна страницаНов пробив със слънчева енергия
Следваща страницаGoogle случайно показа непознат телефон в Twitter
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.