itunes-radio

Apple представи официално iTunes Radio миналата година, като към момента първата музикална стрийминг услуга на гиганта е налична само в САЩ и Австралия. Потребител от Еквадор обаче е съобщил на колегите от AppleInsider, че услугата е активна и там и той има достъп до музикалните сървъри на Apple.

Засега еквадорската версия на iTunes Radio очевидно е ораничена само iTunes за Мас и не е налична за iPhone или Apple TV. Този ограничен достъп предполага, че Apple просто тества функцията преди официалното й пускане на международния пазар. Подобна информация за наличието на музикалната стрийминг услуга на американската компания, при това без предупреждение, не се появява за първи.

През януари, един месец преди iTunes Radio да бъде пусната в Австралия, множество потребители от Канада и Великобритания съобщиха, че имат периодичен достъп до услугата на своите устройства, които са с iOS 7. Към момента iTunes Radio бележи сравнителен успех сред своите основни конкуренти в лицето на Pandora, Rdio, Spotify и новодошлата услуга Beats Music. Според информация от миналия месец предложението на Apple има 8% дял в САЩ от пазара за музикални стрийминг услуги, което я поставя на трето място след Pandrora и iHeart Radio.