Нов доклад на The Korea Herald, цитиран от 9to5mac, твърди, че следващият iPhone ще бъде с по-висок рейтинг за водоустойчивост. Докато iPhone 7 официално има такъв от IP67, то iPhone 8 очакваме да дойде с IP68.

Водоустойчивостта е нещо, което феновете на Apple отдавна търсеха при iPhone. Това най-накрая дойде с миналогодишните iPhone 7 модели, но Купертино не съветват къпане и плуване с техния телефон — той може да издържи на леко намокряне и евентуално кратко изпускане във вода. Това обаче е възможно да се промени с iPhone 8, който очакваме през септември. Рейтингът му от IP68 би позволил потапяне във вода до около 1 метър дълбочина и за до 30 минути.

Както си личи от числото по-горе, очакваме прахоустойчивостта да си остане същата (първата цифра от IP рейтинга), докато втората такава от 7 става 8. На пазара вече има доста модели смартфони с рейтинг IP69, между които е и Samsung Galaxy S7.

iPhone 8 трябва да се появи през есента на тази година и да донесе със себе си доста промени. Премиерата му съвпада с 10 годишнината на iPhone и със сигурност Apple ще приготвят нещо специално. Между спекулираните характеристики са OLED екран без почти никакви безели, стъклен дизайн с алуминиева рамка и въпросният IP68 сертификат за водо и прахоустойчивост.

Освен стандартната премиера на iPhone 8, през септември очакваме и по-евтин модел iPhone 7s, който 9to5mac също цитират.