Според информацията в писмо от Apple до сенатор Джон Тун (John Thune), iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X може би няма да се нуждаят от чак толкова драматично забавящи производителността ъпдейти, каквито бяха приложени при iPhone 6s, iPhone SE и iPhone 7. Apple твърдят, че при новите модели има имплементирани „хардуерни ъпдейти“, които да помогнат за по-добро управление на работата на процесора.

По-конкретно, сенаторът е запитал Apple дали смятат да пуснат „подобна актуализация на софтуера […] за по-новите модели телефони“. Apple от своя страна отговарят така:

„Моделите iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X включват актуализации на хардуера, които позволяват по-модерна система за управление на ефективността, която дава възможност на iOS да предвиди и да избегне неочакваното изключване.“

Разбира се, както се вижда от отговора, Apple нито отричат, нито потвърждават, че няма да пуснат ъпдейти, които да забавят iPhone 8 и iPhone X. Все пак обаче, може да се предполага, че изказването отхвърля подобни актуализации. Ако това е така, то Купертино се оттеглят от по-старото си (при това официално) твърдение, а именно — „планираме да добавим поддръжка за други продукти в бъдеще“.

Възможно е все пак компанията да е открила начин да предпази смартфоните на хардуерно ниво и такива ъпдейти да се окажат излишни. Това ще направи определени потребители доста щастливи, предвид гневните реакции след като преди края на 2017 г. Apple признаха, че умишлено забавят по-старите модели iPhone.