Странно видео изтече в китайската социална мрежа Weibo вчера, което показва как устройство силно приличащо на iPhone 8 бива тествано. Какво точно се тества върху него? Ако можем да повярваме на очите си, изглежда изправността на Touch ID.

Интересното и странно в случая е, че ако това е така, то скенерът за пръстови отпечатъци на iPhone 8 ще бъде на гърба на смартфона. Не само това, а той явно ще е вграден в логото под формата на ябълка.

Нека разясним — във видеото се вижда как човек взима един iPhone (с вертикално разположена двойна камера) с ръкавици, после използва показалеца на ръката си без ръкавица, поставяйки го върху ябълката на гърба. Оттам машината, в която е поставено устройството, започва да чете някаква информация и накрая показва надписа „PASS“ в зелено.

Възможно ли е наистина това да е iPhone 8 с Touch ID върху задния панел? Ако трябва да сме честни, да. Информацията през последните месеци сочи, че макар Apple да имат патент за Touch ID, вградено в дисплея, компанията може и да не успее да разработи тази технология навреме.

Вместо това Купертино са се подсигурили и имат допълнителен патент за скерен на пръстови отпечатъци в Power бутона. Това не пречи обаче, ако разработчиците сметнат за по-удобно, да изместят Touch ID на гърба на бъдещия iPhone.

Вече сме много близо до премиерата на новите устройства, така че ще трябва да почакаме само още малко, за да разберем всичко за юбилейния 10-годишен iPhone.