Камерите на съвременните смартфони са много добри. Идеални са за ежедневни снимки, които да показваме на приятели, да споделяме във Facebook и дори да принтираме за семейния албум. Някои от тези смартфони пък имат толкова добри камери, че с тях се снимат професионални видеа и дори късометражни филми. Както много добре знаем, iPhone 7 Plus е един от тях.

Можем ли обаче да различим две видеа едно до друго, когато едното е снимано с iPhone 7 Plus, а другото с RED Weapon — професионална кино камера, струваща скромните 50 000 долара? Ако човекът зад двете камери си знае работата, би трябвало това да е много трудно.

Точно това иска да ни покаже и професионалният режисьор Паркър Уалбек (Parker Walbeck) в своето ново YouTube видео, където сравнява възможностите на смартфона и камерата на RED. Имайки предвид, че краткото клипче, снимано от него, е силно компресирано от видео платформата, разликата наистина е едва забележима.

Снимка: Parker Walbeck / YouTube
Снимка: Parker Walbeck / YouTube

Уалбек е снимал кратко видео едновременно с iPhone 7 Plus и RED Weapon, след което ни показва двата материала един до друг, за да опитаме да познаем кой от тях е сниман със смартфона. А вие можете ли да познаете? Споделете какво мислите в коментарите.

Заключението е следното — ако знаете как да използвате камерата на даден смартфон, то с нея можете да постигнете много добри резултати. Ако ви е интересно какви настройки е необходимо да приложите при iPhone 7 Plus, за да снима той така, вижте другото видео на Уалбек по-долу, в което той дава няколко съвета за това.