Може да се каже, че знаем всичко за предстоящия iPhone 7 – няма да има аудио жак, ще има по-голяма камера и подобен на iPhone 6s дизайн, с изключение на антените. Но знаем ли кога ще започнат неговите продажби? Ние не, но Еван Блас (@evleaks) твърди, че е запознат с информацията. Според него, можем да очакваме iPhone 7 да излезе в седмицата на 12 септември. По-късно той уточни, че става въпрос не за премиерата му, а за старта на продажбите, което ще рече, че събитието трябва да е две седмици по-рано, ако можем да очакваме същата схема като миналата година.

Във втория си туит Блас уточни също така, че според него точната дата за старт на продажбите е 16 септември. В този случай се очаква премиерното събитие да е или в края на август, или в самото начало на месец септември (може би 5 или 6 септември).

Не е ясно дали Apple ще предпочетат да покажат за първи път iPhone 7 в края на август, или ще спазят традицията и ще видим устройството едва през септември. При всички случаи обаче очакваме първите покани да бъдат разпратени в средата на август. Тогава вече ще знаем със сигурност кога да очакваме iPhone 7 и iPhone 7 Plus.