iPhone 6 и iPhone 6 Plus са на пазара от само два месеца, но изглежда, че още от сега започват слуховете около следващия флагман на компанията, а именно iPhone 7. Според нова информация той може да е с по-голям от 5.5 инча екран, какъвто имаме при iPhone 6 Plus, като този път дисплеят ще е от сапфир – вторият по твърдост материал на планетата след диаманта.

ВИЖ ОЩЕ: Nokia N1 е новият таблет с Android, който е тотално копие на iPad

Според слуховете iPhone 7 ще бъде направен от течен метал, което ще направи телефона по-здрав, за да се предотврати появяването на нов скандал, като този с #bendgate. Възможно е сензорът за пръстови отпечатъци Touch ID да бъде направен така, че да бъде отстранен хоум бутонът. Също така ще бъдат разширени и възможностите на устройството чрез вграден проектор, подобен на този, използван при Samsung Galaxy Beam. Съмнителното тук е, че Apple може и да не успее да подобри неговото качество (иначе е безсмислено), а и едва ли ще може значително да намали размерите му.

Според слуховете iPhone 7 ще бъде с батерия, разработена по напълно нова технология, която ще осигури по-дълъг период на работа с устройството. Всичко това ще се захранва от четириядрения процесор A8. Вградената памет в топ версията на устройството няма да е 128 GB, а може би 256. Камерата е оборудвана с висококачествена 14-мегапикселова матрица.

Това са само слухове и не трябва да приемаме, че са финалните спецификации на телефона, а по скоро нещо като „какво искаме да видим в следващия модел“ списък. Ще трябва да изчакаме още няколко месеца, за да видим появяващи се лийкове, снимки и още слухове.