Какво ще кажете да видите още нещо, свързано с предстоящата премиера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus? Това е може би най-чакания телефон за тази година, но и „най-изтичащия“, ако мога така да се изразя… Този път имаме още малко информация благодарение на хората от YouTube канала Unbox Therapy, с които се е свързал Сони Дикинсън. Той е известен с много от предишните изтичания на информация (в последствие вярна) за различни модели iPhone. Дали обаче можем да му се доверим и този път?

Вижте видеото по-горе и да видим какво прави впечатление. Можем, както водещият на Unbox Therapy Лу, да отсъдим общо взето три неща:

По-голяма или двойна камера

apple-iphone-7-new-case-leak-1

Във видеото Лу успява да постави един iPhone 6s във въпросния калъф, който се твърди, че е за 4.7-инчовия iPhone 7. Излиза, че камера компонента не съвпада с отвора за новия такъв. Не само, че не съвпада, ами е и доста по-голям. От тук можем да кажем, че (стига този калъф наистина да е за iPhone 7), Apple може би ще представят смартфон с по-голяма или направо двойна камера. Въртяха се слухове, че двойната камера ще бъде само при Plus модела, или може би при евентуален iPhone 7 Pro, но това тук показва друго.

Чао-чао, аудио жак…

apple-iphone-7-new-case-leak-2

Както предполагахме и преди, вече можем да сме почти 100% сигурни, че iPhone 7 няма да има аудио жак. Зареждането и слушането на музика ще стават едновременно през Lightning порта на новия смартфон от Купертино. За това свидетелства новия калъф, който очевидно има две огледални изрезки за – отново, може би – стерео говорители. Не само това, ами този отвор вляво не може да е предвиден за аудио жак, защото стандартни Apple слушалки не могат да паснат с поставен този калъф…

Според слуховете, Apple искат да премахнат аудио жака, за да намалят дебелината на новия iPhone. Интересно защо тогава iPhone 6s приляга почти перфектно в новия калъф…? Това ни води до заключение номер три:

Ще има ли изобщо промяна в дизайна?

apple-iphone-7-new-case-leak-3

Добре де, това е по-скоро въпрос… И все пак – знаем, че през година излизат нови iPhone модели с промяна в дизайна, а година по-късно – S модели с идентичен външен вид и промени в хардуера. Защо тогава този калъф приляга едва ли не перфектно върху iPhone 6s? Може би този път Apple няма да прибегнат до козметични промени по външния вид? Къде ни е намалената тебелина заради липсата на аудио жак? Все въпроси, на които към момента не можем да отговорим. А остава толкова много време до премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Ще трябва да почакаме.

Междувременно, в началото на видеото виждаме, че Лу представя и калъф за предстоящия iPhone SE. По него няма какво толкова да коментираме – вижда се 4-инчов дизайн с малка промяна в позицията на бутоните. Изглежда също така, че дизайнът му ще наподобява този на iPhone 6 и 6s с леко заоблени ръбове. Него ще видим (евентуално) другата седмица, така че ако имате въпроси относно това – потрайте още само три дни.

Искаме да разберем какво мислите вие за новия калъф за iPhone 7? Доказва ли изобщо той нещо и какво ще кажете за липсата на аудио жак и евентуалното запазване на дизайна? Ами камерата? Секцията за коментари е ваша.