iphone-6s-plus

Това, което всички чакаха от тазгодишното събитие на Apple, са новите iPhone модели. Единият от тях е iPhone 6S, който, както можете да се досетите, няма външна разлика с предшественика си, но за сметка на това включва някои интересни добавки.

iPhone 6S работи с новия 64-битов A9 процесор на Apple, който, компанията твърди, че е 70% по-бърз при процесорни операции и 90% по-бърз при графични операции от A8. Новият iPhone е съставен от спекулираната по-рано сплав от алуминий серия 7000, а стъклото на екрана е същото такова като при Sport моделите на Apple Watch.

При iPhone 6S Force Touch е с името 3D Touch, като Apple е доразвила технологията – натискате по-силно върху дисплея и това позволява появата на допълнителни менюта и функции. Двата вида операции с 3D Touch се наричат „peek“ и „pop“. С първата изваждате бързи бутони от иконите на приложения, като например възможността директно да обновите Facebook статуса си; a с „pop“ пък хвърляте бърз поглед върху снимки и видео, без реално да влизате в тях – просто ги дръпвате, виждате и когато ги пуснете, се озовавате там, където сте били преди малко из менюто.

За първи път от 2011 година насам Apple най-накрая добавиха още пиксели към камерата на своите смартфони. iPhone 6S идва с цели 12MP основна камера, която да прави невероятни снимки. Освен подобряването на самата камера, тук има и нова функция, наречена Live Photos. Чрез нея телефонът ще прави видео заедно със снимките ви – по секунда и половина преди и след снимката. Това звучи като да е проблем за паметта на iPhone 6S, но Apple обещават, че няма нужда да се притесняваме. Опцията е включена по подразбиране, а ако не желаете да я ползвате, трябва да я изключите. Голямата изненада? iPhone 6S ще може да снима видеа с 4K резолюция!

Предната камера на iPhone 6S също е ъпгрейдната – тя вече е 5 мегапиксела и, за да ви помогне да правите чудесни селфита, има и светкивица. Е, не точно. По-скоро екранът ще светва в True Tone, действайки като т.нар. Retina Flash. Цветът ще се мени според светлината в обкръжаващата ви обстановка.

iphone-6s-front-camera-flash

Apple още разказаха как са подобрили скоростта на Wi-Fi и LTE свързаността. Те вече са до два пъти по-бързи, като 4G-то поддържа общо 23 банда. Какво за Touch ID? Второто поколение на сензора за пръстови отпечатъци вече също е по-бърз и по-сигурен.

Цените на iPhone 6S започват от 199 долара за модела с 16GB памет (при договор) и стигат до 399 долара за този със 128GB вътрешна памет. Apple вече ще предлагат смартфоните си и лизингово, като iPhone 6S би могъл да ви струва 27 долара месечно. Интересното е най-новият вариант за закупуване на iPhone, или по-скоро за абониране – срещу 32 долара месечно вие можете да вземете на лизинг нов iPhone; a когато следващият модел излезе след година връщате стария и взимате новия, продължавайки да плащате по 32 долара. И така до следващата година. Всичко това идва с AppleCare+ гаранция.

Предварителните поръчки за iPhone 6S от Apple започват на 12 септември, а продажбите тръгват от 25-ти.

iphone-6s-6splus-features

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS