S6 Edge

Ако си спомняте добре #bendgate скандала около iPhone 6 Plus, вероятно знаете, че той може би не донесе толкова много негативи на бранда, а повече позитиви, защото направи телефона още по-известен отколкото беше. Всеки говореше само за това, а клипчетата, в които хората огъват новия голям телефон на Apple направиха милиони гледания. Е, лоша реклама няма и Samsung знаят това.

Ново клипче разкрива способностите на новия Galaxy S6 Edge да се огъва, но в тази битка той няма да е сам. До него застава HTC One M9, както и супер известният в тези среди iPhone 6 Plus. Със специална машинка се показва при какъв натиск всеки един от телефоните се огъва и в крайна сметка се чупи.

За да споменем малко цифри ще кажем следното:

Модел Galaxy S6 Edge HTC One M9 iPhone 6 Plus
Огъване  45кг 54кг  45кг
Чупене  68кг 54кг  81кг

Ясно може да се види, че разликите в изработките и в материалите на трите телефона са много големи. Докато едни се огъват при по-малък натиск, на други им трябва малко повече. Въпреки това, самите телефони реагират по различен начин на натиска. Докато при iPhone 6 Plus се забелязва само огъване и чак при 81кг се чупи, новият One M9 се огъва и се чупи при 54кг, защото в средата, където се огъва е и бутонът за включване и след като вече е огънат не може да се стартира. При Galaxy S6 Edge пък огъването започва при 45кг, но тогава се пуква и стъклото. Въпреки това телефонът все още работи и чак при 68кг се чупи.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS