iphone_hammer

Apple iPhone 6 и iPhone 6 Plus вече достигат до първите потребители, а наскоро видяхме какво ще стане с двата нови смартфона, ако бъдат изпуснати. Сблъсъкът с паважа съвсем не е всичко, което безпокои потенциалните купувачи на новите устройства. Какво ще случи, ако случайно изпуснете скъпоценния си нов iPhone 6 в течен азот например? Или пък смартфонът случайно е застрелян с 50-ти калибър? Вече няма нужда да гадаем, тъй като момчетата от RatedRR дават отговори на тези наболели въпроси.

В първото видео iPhone 6 бива потопен във вана с течен азот. След като няколко секунди е изложен на температури, достигащи до -196 °C, новият смартфон продължава да работи. За кратко. След което, за да разсее всякакви съмнение, водещият удря замразения iPhone 6 с ковашки чук. Резултатите не са особено изненадващи, но за сметка на това изглеждат доста добре на забавен каданс.

Вторият тест е познат на всички, следящи налудничавия канал в YouTube. Преди време видяхме HTC One (M8) и Samsung Galaxy S5 да се изправят лице в лице срещу едрокалибрен куршум, изстрелян от снайпер, като сега на прицел е iPhone 6. Използванотo оръжие е Barrett M82A1, а боеприпасът е 50-ти калибър (.50 BMG). Поради своята огромна мощност този тип оръжие се използва от въоръжените сили за атакуване на “материални”цели като противникови превозни средства и оборудване. Въпросният патрон може да пробие бетон, метал и броня от над 1 миля разстояние. Имайки предвид всичко това, не е учудващо, че от златистия iPhone 6 не остава почти нищо.

Разбира се, от RatedRR не устояват на изкушението да направят и един традиционен дроп-тест. Разликата спрямо другите е, че в тяхното видео виждаме падащия iPhone на забавен каданс с впечатляващите 35 000 кадъра в секунда. Смартфонът оцеля след напълно потапяне във вода,  както и падане върху пръст. Изпускане върху бетон обаче се оказва твърде много за iPhone 6.