За някой тип потребител на джаджи, един Android смартфон е символ за бунтарство. Тези хора виждат гугълския софтуер, неговите опции за персонализиране, хардуерната достъпност и не толкова стилизирания дизайн като отказ от това да бъдат толкова мейнстрийм, за каквито смятат всеки един притежател на iPhone. Все пак има само една марка смартфони с iOS, докато при Android разнообразието е огромно. Очевидно в днешно време си различен ако не си с последните две най-нови ябълчни устройства.

Вашата Tinder среща обаче не мисли, за това, че се опитвате да сте „извън стереотипа“ или не приема простия факт, че може би просто харесвате Android повече от iOS. Защото „Това е невъзможно!“ в очите на повечето от тях. Всъщност даже вероятността да получите критики за телефона, който използвате е много по-голяма, отколкото да не ви се направи никакъв коментар.

Според проучване направено от Match.com и Research Now, притежателите на iPhone са 21 пъти по-склонни да се настроят негативно към човека, с когото са на среща, ако той използва смартфон с Android. От страната на андроидските фенове също има такива, които биха смръщили лице, щом партньорът им извади нещо с iOS, но те са 6 пъти по-малко съдещи относно ОС на мобилното устройство.

iphone-vs-androidПритежателите на iPhone са много по-склонни да мразят смартфони с Android

Какво говори това обаче за хората с iPhone-и? Не е много ясно… Може би те са твърде горди и се мислят за част от елита понеже са с по-скъп телефон и мислят, че едно мобилно устройство е показателно за социалния статус на човек? Или просто нямат идея, защо вашите текстови съобщения са зелени, а техните сини… Различното, от това, което те приемат за нормално може би ги плаши? Най-много накрая да ви стане толкова неприятно от всички заядки, за джаджата в ръката ви, че просто да склоните и да се опитате да смените вашия Nexus за iPhone. (Не включваме отличния и скъп Google Pixel от този дебат.)

Ще се намерите в още по-лоша ситуация, ако сте с пукнат екран. Същото проучване показва, че на 86% от жените хич не им се нрави човек със счупен екран. Затова, ако сте мъж с Android на устройството ви и то е с пукнато стъкло, може би ще трябва да се замислите преди да вземете любимия си телефон с вас на срещата. Може да ви звучи доста абсурдно… но това са фактите.