Днес се навършват десет години от премиерата на първия iPhone. Тогавашният главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс го представи с легендарния си keynote по време на Macworld 2007 и от тогава индустрията не е същата.

Ако ви е интересно да си припомните как е бил представен първия смартфон на компанията, или изобщо никога не сте гледали въпросната премиера, може би сега е момента да видите това видео, запазено от YouTube канала EverySteveJobsVideo (името говори достатъчно).

Във видеото по-горе Джобс описва устройството като невероятен 3-в-1 продукт: „широкоекранен iPod с тъч контроли, революционен мобилен телефон и интернет комуникационно устройство“. Името му — просто the iPhone.

the-wayback-machine-apple-iphone-2007-website

Ако пък се допитаме до Wayback Machine от The Internet Archive, можем да видим и как е изглеждал Apple.com след премиерата на първия iPhone. Скрийншота по-горе е от apple.com/iphone през Wayback Machine. Кликнете на линка, за да го видите и вие.

Няма как да отречем, че днешната дата е паметна, още повече когато честваме кръгла годишнина от представянето на смартфона. А за тези, които смятат, че Apple не е това, което беше — в днешния специален блог пост Тим Кук обещава: „Най-доброто тепърва предстои.“

ИзточникApple
Сподели
Предишна страницаИзлезе и първата Nokia с Android
Следваща страницаNetflix пуснаха endless runner игра
Венцислав Димитров е редактор култура на Smart News и студент по астрофизика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от наука, технологии и иновации. Страстта му са космосът, класически sci-fi романи, комикси, хубава кухня и indie игри.