iphone market share

Apple отчете две поредни тримесечия с рекордни продажби, проучване на Kantar WorldPanel показа, че все повече Android потребители в Европа минават на iOS, а сега стана ясно, че технологичният гигант увеличи, макар и минимално, своя дял на пазара за смартфони в САЩ. Скокът за първото тримесеиче на 2015 г. е само с 1%, като през март iPhone  държи 42.6%, в сравнение с декември 2014 г., когато неговият дял беше 41.6%, съобщава comScore.

При подредбата на останалите компании промени няма – Samsung остава на второ място с 28.3% (спад с 1.4%), следвана от LG на трето място, Motorola и HTC на четвърто и пето. Въпреки това, Android остава най-популярната платформа с 52.4% от пазара в САЩ, докато дялът на iOS е 42.6%. Windows, Blackberry и Symbian също са включени в класацията съответно с дялове от 3.5%, 1.8% и 0.1%.

untitled

ComScore също така публикува списък с топ 15 приложения за смартфони. Лидерът в тази класация е Facebook с 69.5%, следван от YouTube, който е инсталиран на 55.9% от смартфоните. Други популярни приложения са Google Search, Google Maps, Facebook Messenger, Pandora, Gmail и Instagram.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS