iPhone-6-Plus-Cover-1

iPhone е първи избор на много потребители, но ситуацията в България поставя купувачите в доста неизгодна позиция. Прекалено скъпите цени и високите планове, които съпътстват покупката на това устройство често са неизгодни и много над нормалните за по-голямата част от Европа, а изборът на покупка от определни магазини води до сериозно изпразване на джобовете. В края на миналата година Теленор успя да предложи алтернатива, но обвързването с договор все още остава. Е, скоро това ще се промени.

ВИЖ ОЩЕ: Може само да си мечтаете за такъв Samsung Galaxy S6

От 27 февруари 2015 г. Апком, в качеството си на официален дистрибутор на продуктите на Apple за България, ще започне да предлага всички модели iPhone. Това означава, че у нас ще могат да се закупят отключени смартфони на американската компания, без договор към мобилен оператор, от оторизираните партньори на Апкоп, пише на официалната страница на фирмата.

Това е страхотна новина за българските потребители, защото такава отворена дисрибуция означава и най-накрая нормални цени, които са съобразени с официалните препоръчани от Apple за региона. По този начин Апком ще ограничи “сивият внос” на отключени апарати, който е един сериозен проблем. Договорът на Апком за официална дистрибуция на iPhone ще доведе и до регулярен внос от европейския склад, което ще позволи поддържането на необходимите наличности от всички модели при оторизираните партньори на фирмата за България. Така вече няма да се налага да се чакат бройки и потребителите у нас да се примиряват с американски зарядни.

Напомняме, че към момента Теленор е единственият оператор в България, който е изключителен представител на Apple за iPhone. Телекомът тази седмица обяви, че ще предлага смартфоните на американската компания със 100 лв. по-малко при подписването на договор, но от 27 февруари потребителите у нас ще се радват на нормални цени и отключени устройства – стъпка, която беше дългоочаквана.