Ако ползвате устройства от Apple, може би сте свикнали на интуитивния и семпъл интерфейс на операционната система iOS. Но може би понякога ви липства един най-обикновен файлов мениджър, с който да разглеждате файловете, налични, да речем, в iCloud Drive. Изглежда това ще се промени.

Според 9to5mac новата версия на операционната система iOS 9 ще ви даде възможност да активирате приложението iCloud Drive през Settings, след което да го използвате за всички базисни нужди, за които е предназначено то. Визирайки това, че апликацията трябва да се активира по избор на ползвателя, означава че Apple не смята да залага изключително на нея в iOS 9, но пък фактът, че имате достъп до файловете си през нея, показва че iCloud ще се превърне в още по-удобно приложение, достоен конкурент на Dropbox, One Drive и други подобни облачни услуги.

От скрийншота се вижда, че iCloud Drive ще работи по подобен начин на уеб интерфейса за услугата или Finder за Mac OS, което ще рече, че територията няма да е изобщо трудна за опознаване от страна на потребителите на Apple устройства. С всички интересни функционалности определено iOS 9 се превръща може би в най-доброто, което ще видим тази година.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS