Третата Beta версия за iOS 8.4 вече е налична за разработчиците, като достъпът до нея става чрез Software Update таба в iPhone Settings менюто. С тази версия виждаме няколко интересни нови функционалности, които със сигурност ще се харесат на потребителите. Нега ги разгледаме.

Първото нещо е преработеното Music приложение. При него ще видите промени в интерфейса, при търсене ще виждате търсенията и в свалената музика, а не само тези от iTunes Radio. Включени са също така нови анимации и окона на iPhone, индикираща свалената на устройството музика, за да можете да различавате от тази в iTunes Radio.

Освен всичко останало, Music приложението ще бъде мястото, където ще стриймвате музика от новата услага на Apple, която работи с Beats. Тази услуга, заедно с ново iTunes Radio, ще бъде налична първоначално в няколко държави, след премиерата си на 8 юни на Конференцията за разработчици на Apple. Това твърдят източници, като очакваме тогава да е премиерата и на iOS 9, както и OS X 10.11.

Освен преработено Music приложение и, разбира се, много оправени бъгове, в iOS 8.4 Beta 3 виждаме и още нещо ново – инструментът iBooks Author вече се поддържа на iPhone. Приложението, което позволява на учители и автори да създават електронни книги и учебници, включващи в себе си видеа и достъп до интернет източници, беше ексклузивно само за iPad. След това през 2013 година се появи iBooks приложение за Mac, както и магазин iBookstore. Източници твърдят, че учебниците могат да бъдат намерени в iBookstore през iPhone, но изглежда търсенията не дават резултат при всички със сегашната версия на iOS.

С новата iOS 8.4 Beta 3 iBooks също вече поддържа по-добре CarPlay и има отделна секция аудио книги. Това са все допълнения, които ще зарадват любителите на книгите и тези, които нямат много време за четене, разчитащи на аудио  книгите по път към работа.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS