Както вече разбрахме, цената за месечен абонамент с Apple Music в САЩ ще струва 9,99 долара за личен и 14,99 за семеен такъв. Известно време не се знаеше какво ще значи това за Великобритания и Евпора, но вече не. Beta версията на iOS 8.4 показва, че цените са същите, само че в съответната валута – евро или британска лира.

Точно така – за всички, които живеят във Великобритания или Евро зоната, абонаментът за Apple Music ще е съответно 9,99 лири и 9,99 евро. Изглежда Apple държат на еднакви цифри, независимо къде предлагат услугата си. Същият принцип важи и за семейните пакети. Интересното е обаче друго – цената за САЩ не включва такси продажба, докато тази за цяла Европа, както е според закона, е с включен ДДС. Това означава, че всъщност тук ще плащаме повече за Apple Music не защото Apple така са пожелали, а поради ДДС-то, което се налага предварително.

За пример, Люксембург е една от държавите с най-нисък данък добавена стойност – само 17%. Унгария пък е с един от най-високите такива (цели 27%). Можем да направим проста сметка и да сравним цените без ДДС:

  • Люксембург: €8,54 (или 9,61 в долари)
  • Великобритания: £8,32 (или 13,10 в долари)
  • Унгария: €7,87 (или 8,86 в долари)

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS