Intel-MWC

На годишният форум за разработки на Intel, компанията разкри подробности за сделката си с Google, които им помагат в работата по RealSense. Припомняме, че това е програма за създаване на платформа за устройства, които работят с жестове. Използват се няколко камери, които проследяват движението на потребителя в пространството и по този начин управляват софтуера. На практика това е нещо като подобрена версия на Microsoft Kinect.

Вече има устройства на пазара, които са снабдени с RealSense камери, но все още технологията не е напълно готова. И тук идва Google, които със своя опит от Project Tango могат да помогнат на Intel. Вече е готов комплект за разработчиците, който включва 6-инчово устройство с множество камери, служещи за определяне на разстояние и данни за помещението.

Развитата технология на Google ще позволи на Intel да добави повече възможности като триизмерно разпознаване на обектите, виртуална реалност и навигация в различни пространства.

Очакваме с нетърпение как ще се развие RealSense и кога ще ни бъдат представени първите достъпни за потребителите устройства.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS