vuzix-m100-on-warehouse-man-970x548-c

Intel купи 30% акции, на стойност 24.8 милиона щатски долара, на прозводителя на умни очила Vuzix. Американската компания, която е известна със своите процесори, може да не е на първо място, когато става дума за смартфони, но очевидно има намерение да започне усилена работа в новия и разцъфтяващ пазарен сегмен с носими устройства.

ВИЖ ОЩЕ: LG G FLEX 2 ИДВА С ПО-МАЛЪК ДИСПЛЕЙ, SNAPDRAGON 810 И РЕДИЦА ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ

Трябва да споменем, че Intel вече си сътрудничи с Luxottica за интелигентна технология за бъдещи умни очила, а също така и наскоро се появиха слухове, че следващото поколение Google Glass ще бъде с процесор Intel. M100, умните очила на Vuzix, са пряка конкуренция на тези на Google, и въпреки че не се радват на такава голяма популярност, осигуриха на компанията сделка с Lenovo за продажба на устройствата в Китай.

От Vuzix казват, че също така са се фокусирали вурху други сектори за равитие, в това число и в медицината, твърдейки че M100 може да даде на работниците „безпрецедентен достъп до информация, събиране на данни и много други.“ Това не е изненадващо, Google също е избрала този път с Glass at Work, разработвайки софтуера, който ще помогне умните очила да бъдат използвани на работното място.

От друга страна, инвестицията на Intel идва в подходящия момент за Vizux, която отбеляза нетна загуба от 3.3 милиона долара за третото тримесечие на 2014 г. Много компании виждат голямо бъдеще в носимите устройства, но до достигането на правилната формула, която да се наложи на пазара и да привлече вниманието на потребителите, по-малките от тях ще минат през много рисковани действия и едва ли ще успят да се задържат без финансовата подкрепа на утвърдените гиганти.