ОБНОВЕНО: Оказва се, че Android потребители също са получили Beta ъпдейта с белия дизайн на Instagram. Вчера информацията беше свързана само с iOS приложението на социалната мрежа, но ето че става въпрос за глобална промяна, макар и в тесен кръг от потребители. Ето и скрийншоти от Android версията на новото приложение. Как ви се струва?

instagram-black-and-white-androidInstagram не е от приложенията, които сменят дизайна си от дъжд на вятър. Иконата на апликацията им все още не е приела плоския дизайн, който стана нещо като неписано правило при разработката на мобилни приложения, но ето че на хоризонта се задава една малка, но съществена промяна.

Потребител от русия е споделил скрийншоти с The Verge, които показват много интересен черно-бял редизайн на цялостния вид на Instagram. Можете да видите, че при него силно се набляга на бялото, като са променени и някои бутони: камерата вече не е квадрат и кръг, а истинска икона на камера; иконата за нотификациите вече има формата на сърце, а не балонче със сърце в него. The Verge са се допитали до Instagram по случай тези скрийншоти и те се отговорили следното:

„Ние често тестваме нови преживявания с малък процент от световната общност. Това е просто тест за евентуален дизайн.“

Така че виждате – не е сигурно, че този вид на приложението ще бъде разпространен масово. Но искаме да разберем дали на вас ви харесва? Бихте ли ползвали Instagram в този му вид?

instagram-black-and-white-design