instagram-account-error-colosed

За тези от вас, които не знаят испански, ще кажа какво пише в съобщението от Instagram по-горе – „Грешка. Вашият акаунт бе деактивиран, поради нарушаване на нашите условия за ползване. Можете да получите повече информация през услугата за помощ“.

Е, какво ще кажете? Звучи като нещо съвсем обикновено – някой е злоупотребил, нарушавайки правата за използване на социалната мрежа и впоследствие това е довело до деактивиране на акаунта му. Само че не точно това се е случило с испанеца Андрес Иниеста. Не, не говоря за футболиста на Барселона Андрес Иниеста, а за човек, който носи същото име и точно това е довело до неговите перипети.

Както неизвестният Иниеста споделя с пост в Medium, той е имал „злата участ“ да бъде със същото име като известния футболист. Един ден неговият акаунт @ainiesta е бил спрян под предлог, че е нарушил правата. Той след това прочел всички права на Instagram и се е уверил, че всичко е наред от негова страна. Последвал контакт с Instagram, но без никакъв отговор. Дни по-късно приятели на потребителя му споделили, че във фийда им се появяват снимки на футболиста Андрес Иниеста, без те да са го последвали. Оказва се, че седмица по-рано той дори е нямал Instagram акаунт.

Само часове след пускането на поста в Medium, акаунтът на по-малко известния испанец му е върнат, а футболистът Андрес Иниеста се сдобива с ново потребителско име – @andresiniesta8. От PR агенцията на Иниеста твърдят, че „случката“ не е по тяхна вина, а Instagram излизат със съобщение към Gizmodo, което гласи:

„Направихме грешка и възобновихме акаунта веднага щом разбрахме за това. Нашите искрени извинения към господин Иниеста за проблемите, които му създадохме.“

Интересно, според Instagram, вината не е и тяхна. Само че съобщението, че Иниеста е нарушил правата за използване на социалната мрежа, буди известни подозрения..

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS