Facebook увеличава възможностите на своето приложение Instagram Windows 10, като вече то може да се инсталира на PC и таблети с тази операционна система. През април месец тази година, приложението най-накрая бе пуснато за Windows 10 Mobile. Не е тайна, колко дълго чакаха любителите както на Windows, така и на Instagram, но ето че и техният момент настъпи. Интересното е, че такова приложение все още няма за притежателите на iPad. Потребителите на това устройство са задължени да използват неоптимизираната iPhone версия. Както сами се досещате или знаете от личен опит, това е изключително неудобно и много хора смятат, че е крайно време да се направи нещо по въпроса.

instagram1-0Но нека се върнем на Instagram за Windows 10… Приложението притежава всички познати ни свойства на Instagram, включително достъп до Instagram Stories, Direct и Explore. Интерфейсът също не се различава много. Странното е, че гледате приложението на доста по-голям екран, отколкото сте свикнали досега.

Разбира се, можете да заснемате, качвате и обработвате снимки, но за да можете да качите снимка във вашия Instagram акаунт, е необходимо да притежавате тъчскрийн устройство, независимо дали ще е Windows 10 таблет, или PC. Това наистина е необичайно условие, но всички, които разполагат с Microsoft Surface Pro и Surface Book, няма да имат никакъв проблем с това. Можете да си изтеглите Instagram от Microsoft Windows Store.

А колкото до всички, които искат да използват Instagram на своите iPad-и, очевидно ще трябва да изчакат един неопределен период от време… Дано скоро и техните искания да бъдат изпълнени. Все пак Instagram трябва да помислят за всички, ако не искат да започнат да губят симпатиите на своите привърженици.