google-inbox-001

Google представи ново имейл приложение, с което проверяването на електронната поща може да стане по-приятно. То е дело на същия екип, създал и Gmail, но е различно. Името му е Inbox и е вдъхновено от Mailbox и Google Now.

Засега Inbox ще бъде достъпен само за ограничен брой потребители, които се увеличават чрез invite системата, използвана и при Gmail. Приложението е налично за устройства, използващи платформата iOS или Android, както и в интернет. Може да поискате достъп от Google на inbox@google.com, ако не получите покана от приятел. А ако сте толкова отчаяни в опита си да се сдобиете покана, че желаете да си платите за една, потребител в eBay ще ви я продаде за около 50 щатски долара.

bigtopblog_fullres

Може би най-голямата новост в Inbox е начинът, по който се показват съобщенията, като целта е тяхното съдържание да бъде водещо. Новото приложение има стабилен брой от функции, които помагат на потребителите да са винаги в час с новините и те да пристигат при тях по-подредени, като например Bundles (с него можете да групирате имейли автоматично, например всичките ви приходи); Highlights, където са например информация за полети, детайли за събития и медия от близките ви приятели и семейство, така че да не изпуснете нищо; включени са и функции от Google Now като Reminders, Assists и Snooze, пълни с търсачи на контекстуална информация, като например показване на работното време на ресторант, в който имате среща.

Inbox може и да се окаже добро приложение, но се надявам скоро да разберем защо съществува отделно от Gmail. Може би е просто експеримент на Google, целящ да задържи интереса ни към новите си функции, а може би ще се превърне в началото на нова ера за имейл услугите.