Имате пари да си купите Ferrari, но дали това ще ви отличи достатъчно от масата богаташи? До едно време беше така, но днес дори и тези автомобили не карат хората да въздишат така, както беше преди години. Бъдещето е във въздуха и ако искате да сте една стъпка пред другите, то една „летяща кола“ е това, за което трябва да похарчите вашите ~250 000 долара.

Icon A5 е американска спортна амфибия, която се разработва от Icon Aircraft. Още като концепция, първият полет на  A5 е през 2008 г., като създаването на частите за него и производството започват през декември 2012 г. Вече готов, първият самолет прави полет на 7 юли 2014 г., а публично дебютира на EAA AirVenture Oshkosh на 27 юли 2014.

Icon A5 е ширококрилна плаваща лодка тип амфибия с корпус от въглеродни влакна и прибиращ се колесник. Той е с капацитет двама души, които се побират в широкия 116,8 см кокпит. Захранва се от един двигател Rotax 912 с мощност от 100 к.с. (75 кВт), съставен от витло с три перки. Крилата могат да се сгъват назад за наземния транспорт и съхранение.

Оборудването включва индикатор за ъгъла на атака, което е необичайна добавка в базовите въздухоплавателни средства от този тип. Ако се стигне до най-лошото в кабината има парашут.