apple-icloud-restore-data

Apple тихомълком добавиха нова функция в облачната си услуга iCloud. От началото на уикенда насам, всеки който има регистрация там, има възможност да възстановява случайно изтрити данни от услугата. Това ще рече, че ако без да искате изтриете някой файл, контакт или информация в календар, то ще можете да я възстановите.

Новата услуга е скрита в Advanced Settings менюто на iCloud и не е от лесно откриваемите, освен ако не знаете че е там. Това подсказва за бъдещи планове на компанията да добави тази услуга като официална такава в бъдеща версия на Mac OS X. Начинът на работа на този т.нар. rollback е различен според това, което искате да върнете. Ако става въпрос за файлове, документи и т.н., то просто можете да изберете кой от изтритите файлове да си върнете. Нищо сложно.

Когато става въпрос за контакти или пък календари обаче, вече е по-различно. Не можете да възстановите отделен контакт или събитие. По-скоро iCloud прави бекъп на предишна версия на вашият списък с контакти (или календар съответно) преди да предприеме изтриването. Точно поради това, ако ви трябва някой премахнат контакт, услугата ще възстанови цяла предишна версия. За това внимавайте.

Имайте едно предвид обаче – когато става въпрос за календарите ви, при връщане на предишна версия, всякакви покани се изпращат наново и споделянето се изключва по подразбиране. Обърнете внимание на информацията под съответния бекъп.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS