huawei-ascend-P7

Huawei съобщи, че до 13 юни компанията е успяла да продаде 1 милион бройки от своя флагман Ascend P7 – за приблизително един месец, откакто телефонът се появи на пазара.

Цифрите са наистина впечатляващи, особено като имаме предвид, че устройството все още не е налично на много големи пазари – в САЩ, например. Въпреки това китайската компания не се задоволява с постижението и си е поставила амбициозната цел да продаде над 10 милиона устройства до края на годината. За сравнение Huawei успя да пласира 4 милиона бройки от неговия предшественик Ascend P6 за цялата 2013-та.

Huawei-Ascend-P7-1-million-01

С профил от едва 6.5 mm, Huawei Ascend P7  се отличава като един от най-тънките смартфони в света. Устройството има 5-инчов IPS дисплей с резолюция от 1080 x 1920 пиксела, 13 MP задна  и 8 MP предна камера, четириядрен процесор HiSilicon Kirin 910 с тактова честота от 1.8GHz, 2GB RAM и 16GB вградена памет, с поддръжка на microSD карти. Ascend P7 има стилен дизайн, като предният и задният панел са изработени от стъкло (Gorilla Glass 3) с метална рамка помежду им. Смартфонът използва Android 4.4 KitKat и собствения лаунчър – Emotion UI 2.3.