Както знаем, Huawei е третият по големина производител на мобилни устройства след Apple и Samsung. Тази година компанията се развива много добре и вече обяви огромно количество продажби в Азия и Европа. Това обаче не е всичко – за третото тримесечие на 2015 година китайците имат 63% растеж в доставките на смартфони за цял свят.

За периода юли-септември Huawei е доставила 27,4 милиона устройства, което е със седем милиона повече от същия период миналата година. Голяма част от този успех се дължи на повече доставки на смартфони от високия клас, за което са отговорни Huawei P8 и Huawei Mate S. За територията на Китай компанията има пазарен растеж от 81%, а в Европа – 98%.

Според анализатори може да се очаква китайската компания да прехвърли 100 милиона доставки на устройства преди края на годината, което ще значи 33% растеж година за година. Ако това се изпълни, Huawei ще се превърне в най-бързо растящия мобилен производител на планетата, тъй като резултатите могат да са по-високи от тези на Xiaomi, Lenovo и дори Apple и Samsung. Продажбите и доставките от страна на Huawei могат да бъдат ускорени и от появата на спекулирания Mate 8, който се очаква преди края на годината.