Huawei_Mate_S_Knuckle.0

IFA 2015 ще остане запомнена във времето с някои доста интересни анонси и този на Huawei е един от тях. Ако се чудите за кой точно става въпрос, ще ви подскажа – Force Touch. Да, функционалността, която видяхте първо в Apple Watch, и която вероятно ще видим и в новите iPhone 6S и iPhone 6S Plus, вече е налична в новия Huawei Mate S.

[rquote]Версията с Force Touch ще е само за отделни пазари[/rquote]Force Touch на Huawei, подобно на Apple, отчитана натиска, който се прилага, а това позволява да се изпълняват различни функции, като да приближите снимка или отворите приложения.

Mate S идва с 5.5-инчов AMOLED дисплей, а от гледна точка на дизайн имаме метален корпус с извит гръб.  Смартфонът също има подобрен скенер за пръстови отпечатъци и „Knuckle Sense“ технологията, която първо видяхме в Huawei P8. С нея на практика ползвате пръстите си, за да направите скрийншот. Има два начина – единият е с двойно почукване по екрана, с който ще „снимате“ целия екран, а другият е чрез въртеливо движение, чрез което ще „снимате“ само желаната от вас част на дисплея.

Mate S ще бъде наличен в повече от 30 страни, включително Китай, Франция, Германия, Южна Африка и Обединените арабски емирства, а Force Touch версията му ще бъде достъпна само в „избрани пазари“, според съобщеното от Huawei. Стандартната 32GB версия ще е около 649 евро, а моделът с 64GB ще е 699 евро. За версията с Force Touch няма обявени цени, но от компанията споделиха, че следващия месец може да очакваме подробности.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS