Китайският технологичен гигант Huawei анонсира нови лаптопи, таблети и мрежови устройства на провеждащия се в момента в Барселона Световен мобилен конгрес. Събитието традиционно събира технологичната общност от целия свят, включително и няколко хиляди журналисти, сред които през тази година е и представител на Smartnews.bg.

На може би най-мащабната пресконференция в рамките на мобилното шоу тази година Huawei анонсира първия в света ноутбук с FullView дисплей – HUAWEI MateBook X Pro, както и новите таблети от серия MediaPad M5

HUAWEI MateBook X Pro

HUAWEI MateBook X Pro е първият ноутбук с HUAWEI FullView дисплей. Изключително тънкият 13,9-инчов модел е с изцяло нов сензорен FullView дисплей и 91% съотношение между екрана и тялото. В корпуса работи 8-мо поколение Intel Core i7/i5 процесор, а батерията е 57.4Wh. Моделът разполага още с вграден графичен процесор NVIDIA GeForce MX150 GPU с 2GB GDDR5 – което го превръща в един от най-леките и същевременно мощни преносими компютри на пазара.

Ноутбукът се отличава също с иновативна аудио система Dolby Atmos с персонализирани високоговорители. С нейна помощ звуците обгръщат пространството около нас и ни карат да се чувстваме като част от действието.

Таблетите HUAWEI MediaPad M5

Ергономично проектирани с 2.5D стъкло и 2K дисплей, 8,4-инчовите и 10,8-инчови нови таблети на компанията се отличават със стерео високоговорители Harman Kardon, както и с вградената технология HUAWEI Histen за 3D аудио. 10,8-инчовият HUAWEI MediaPad M5 Pro е снабден с ултра прецизна писалка HUAWEI M-Pen, включваща 4 096 нива на чувствителност към натиска за по-лесно записване на бележки.

Операционната Android система на устройствата е оптимизирана за 10,8-инчовия HUAWEI MediaPad M5 с „Desktop View“, който подобрява навигацията за дейности, свързани с производителността. Това включва лента на задачите и лесен достъп до файлове за споделяне и редактиране. 10,8-инчовият HUAWEI MediaPad M5 разполага и с „Pogo Pins“, което позволява свързаност на клавиатурата и още по-висока производителност. Друго нововъведение е писалката HUAWEI M-Pen, налична само при Pro версията на 10.8-инчовия HUAWEI MediaPad M5, която се отличава с ниво на чувствителност 4096.