По думите на генералния мениджър на Huawei Consumer Business Group за Южна Африка Шарлийн Мунилал, поне един от Nexus смартфоните тази година отново ще бъде произведен от Huawei. По време на пресконференция по случай представянето на новите китайски смартфони в Африка, тя сподели, цитираме: „Тази година отново ще правим Nexus, между другото“.

Това изявление е в противоречие със доскорошните слухове, които твърдяха, че HTC ще изработи и двата Nexus смартфона през 2016 година. Както знаете, Google обявиха, че оттук нататък ще виждаме по два Nexus-а на всеки 12 месеца – „P“ за високия клас и „X“ за по-достъпния базов такъв.

Може би Google са били очаровани от представянето на Nexus 6P, който излиза едва ли не като най-успешния Nexus до момента, че ще позволят на китайците да се пробват още веднъж. Дали това значи, че няма да видим Google смартфон от HTC, или пък отново ще видим два от различни производители, още е рано да се каже.

Какво обаче мислите вие? Искате ли два Nexus смартфона от HTC и Huawei, или по-добре те да бъдат произведени от една и съща компания?